Wypełnij formularz - przekażemy Ci prospekt informacyjny z którego dowiesz się m.in. jakim kapitałem musisz dysponować, ile możesz zarabiać oraz jakiego wsparcia możesz oczekiwać od nas.

Dowiedz się więcej

Stava - pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie!

Otwórz własny oddział Stava i zarabiaj na dowozach jedzenia.

  • Usługa na którą czekają restauracje
  • Brak konkurencji
  • Niska inwestycja na start
  • Rentowność praktycznie od otwarcia
  • Umowy z sieciami restauracji

Stava - franczyza

Czym zajmuje się Stava?

Pomagamy restauracjom rozwijać biznes w oparciu o dowozy, sprowadzając kwestię dostawy posiłku do kilku kliknięć na tablecie. Uwalniamy je od problemów z kierowcami, pojazdami

i bieżącą kontrolą poszczególnych dostaw. Jednocześnie zapewniamy niższe

koszty oraz lepsze czasy dostaw.

Zaufali nam m.in.:

Franczyza Stava to

niepowtarzalna okazja biznesowa

Możliwość otwarcia własnego oddziału Stava dostępna jest dopiero od marca 2017

a w każdym mieście może być tylko jeden franczyzobiorca. Codziennie spływają do nas zapytania od zainteresowanych z różnych miast.

  • Dajemy wyłączność terytorialną - tylko jeden oddział w każdym mieście
  • System informatyczny warty kilka mln zł, obniżający koszty prowadzenia oddziału o minimum 50%
  • Ponad 4 lata doświadczenia
  • Setki tysięcy zrealizowanych dostaw

Stava ma tak doskonały system informatyczny, sztab ludzi na bieżąco go ulepszający,

że nie sposób było przejść koło tego obojętnie. Stava to przyszłość dowozów jedzenia.

Robert Pruchnicki, oddział franczyzowy Stava Rzeszów

Adam Gregorczyk, oddział franczyzowy Stava Bydgoszcz

System ma szanse stać się potężnym narzędziem do zbudowania największej firmy

w Polsce i Europie realizującej dowozy z restauracji do klienta przy odpowiednim zaangażowaniu i dodatkowej inwestycji w kadrę. Obecnie narzędzia informatyczne

bardzo szybko ewoluują i system staje się lepszy.

Prowadziłem od roku firmę samodzielnie. Po zapoznaniu się z ofertą Stavy

zdecydowałem się podjąć współpracę. Po kilku dniach jestem pozytywnie zaskoczony lepszym funkcjonowaniem mojego oddziału.

Kamil Malewski, oddział franczyzowy Stava Legnica

Rafał Jaźwiński, oddział franczyzowy Stava Białystok

Wsparcie, jakie dostałem od firmy Stava, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Prowadziłem wcześniej rozmowy z innymi firmami franczyzowymi, zakres współpracy

jest bez porównania.

Maciej Nowak, oddział franczyzowy Stava Opole

Nie ma sensu wyważać otwartych drzwi. Za Stavą stoi trzyletnie doświadczenie i kilkaset tysięcy zrealizowanych dostaw. To świetnie opracowany model biznesowy, dopracowany

w szczegółach i całkowicie policzalny.

Zamiast otwierać setną pizzerię w swoim mieście - wejdź na rynek jako pierwszy z usługą dowozu jedzenia.

Stava w mediach

Gastro-kurierzy to pomysł na biznes pod marką Stava. Firma wyręcza restauracje w dostarczaniu posiłków do klientów. - Franchising.pl

Franczyza, jakiej jeszcze nie było. Kluczem do sukcesu usługi STAVA jest centralnie zarządzana flota kurierów oraz autorski system informatyczny. - Pomysły na biznes

Opcja dostawy jedzenia do domu jest popularna zarówno w dużych miastach,

jak i mniejszych miejscowościach. - FranczyzawPolsce.pl

Segment jedzenia w dostawie stanowi obecnie około 5 proc. wartego 25 mld zł rynku — podaje Stava, firma z własną flotą kurierów, która wyspecjalizowała się w realizacji takich zamówień na rzecz restauracji. - Puls Biznesu

Znaleźli lukę na rynku i weszli w nią. Dziś sprzedają franczyzy na swój pomysł,

a zainteresowanie przekroczyło oczekiwania jego twórców. - Rzeczpospolita

Średnio ok. 56 zł płaci Polak za zamówiony posiłek z dostawą. Jedzenie kupujemy przeważnie w weekendy, najczęściej wybieranym przez nas daniem jest pizza,

a zamówienia składamy zwykle telefonicznie. Co jeszcze wynika z raportu firmy

Stava o rynku dowozów jedzenia? - Onet

Jak mówi (...) Paweł Aksamit, prezes firmy Stava: Liczba zamówień bardzo mocno zależy

od dnia tygodnia. - Bankier.pl

Te trzy firmy napędzają duże zmiany na rynku gastronomicznym. Choć według badań firmy Stava segment posiłków z dostawą to tylko 5 proc. całego rynku (którego wartość

ten sam raport szacuje na 25 mld zł), to rośnie on dwukrotnie szybciej niż jedzenie

"na miejscu". - Polityka

Coraz więcej restauracji rezygnuje z własnych dostawców posiłków i decyduje się

na współpracę z profesjonalną firmą kurierską rozwożącą dania na wynos. - SuperExpress

Wywodząca się z Opola firma Stava wchodzi do Białegostoku - będzie obsługiwała restauracje, bary, pizzerie, dostarczając zamówienia ich klientom. - Poranny.pl

W miesiącu zgłasza się do nas 150-180 osób zainteresowanych franczyzą. Harmonogram na 2018 rok zakłada uruchomienie 10 kolejnych oddziałów. Biorąc pod uwagę,

że już mamy rezerwacje terminów otwarć nawet na czerwiec 2018 to jest szansa,

że plan uda się zrealizować. - MamBiznes.pl

Stava jest członkiem Związku Pracodawców HoReCa.

Stava to pierwsza w Europie franczyza w branży dowozów posiłków. Oferowane przez franczyzobiorców Stava usługi pomagają restauracjom rozwijać biznes w oparciu o dowozy, sprowadzając kwestię dostawy do kilku kliknięć na tablecie. - Horecanet.pl

Dowiedz się więcej

Wypełnij formularz - przekażemy Ci prospekt informacyjny z którego dowiesz się m.in. jakim kapitałem musisz dysponować, ile możesz zarabiać oraz jakiego wsparcia możesz oczekiwać od nas.

Stava sp. z o.o.


ul. Kowalska 1

45-588 Opole, Polska

KRS: 0000453386

NIP: 7543071410

REGON: 161514837

© Stava 2014 - 2019